ENKELEITÄ....

Joulun jälkeen ei enää päästy maalaamaan opistoissa, koronan takia olivat kaikki ryhmät tauolla. Siispä tuli maalailtua kotona. Anu Å:n avulla harrastimme myös "valemaalausta". Nimi johtui siitä ettei opettaja ollut paikalla, vaan jokainen maalasi omien taitojensa mukaan. Oli silti kiva nähdä tuttuja ja vaihtaa kuulumisia työskentelyn ohessa. 


Nämä enkelit tein omin neuvoin. Koska lauta oli melko korkea, tein alareunaan kiemurtelevan kohokuvion. Pukujen ylä-ja alaosassa on muutamia tsekkiläisiä kristalleja, samoin kun alkuperäisessä mallissa.


Minulla oli kaksi hyvin kapeaa lautaa, enkelithän niihinkin sitten maalasin. Kuvasta puuttuu vielä kristallit.


Jumalanäiti suree - ikoni syntyi ystävälle.
Suojelusenkeli tuo enkelilapset Kristuksen luo.

Pyhä Spiridon, lammaspaimen josta tuli piispa. Yksi lempi-ikoneistani.


 Pyhä Fanourios, kadonneiden etsijä. Toivottavasti hän löytää myös kadonneita tavaroita, luulen että näiden tulevat omistajat olisivat siitä ominaisuudesta onnellisia.




Helmikuussa päästiin lopulta maalaamaan JITSIssä opettajankin läsnäollessa.  Nyt voi taas kysellä neuvoa ja samalla tavata muutkin ryhmän maalarit. Vain kahvikärry puuttui, mutta sen jokainen pystyy nyt hoitelemaan kotioloissa!  Aloitin taas yhtä lempiaihettani, Solovetskin luostaria. Luostarin lisäksi ikonista löytyvät sen perustajat Sosima ja Savvati, Pyhä Nikolaos,
Hellyyden Jumalanäiti, sammet, maitovalas ja muutama Vienanmeren lintunen.


Toivotaan että vielä ennen kesää tavataan ja maalataan ihan livenä. Valo lisääntyy, kevät tulee! 

Kommentit