IKONI TUO JOULUN.

Mehiläisten Jumalanäiti on minulle uusi tuttavuus ikonien 
maailmassa. Erään kertomuksen mukaan alkuperäinen sijaitsee Rodoksen saarella jossain luostarissa.
Toinen legenda kertoo mehiläisten pesäänsä rakentamasta hunajakennokirkosta, josta tuli perusta
Hagia Sofian ulkonäölle. Kolmannen tarinan mukaan läntisessä Thessaliassa olivat mehiläiset  rakentaneet pesänsä  luostarin kirkkoon ja lentelivät siellä, mutta eivät koskaan häirinneet kirkkokansaa. Kirkossa vieraileva pappi kehoitti isä Georgiosta maalaamaan Mehiläisten Jumalanäidin.
Niin sai alkunsa kyseinen ikoni.
 
Pyhittäjä Serafim Sarovilaisen ikoni jatkaa näitten ihanien vanhojen papparaisten sarjaa. 
Serafim vietti suuren osan elämästään metsäkeljassa ja ystävystyi monien eläinten kanssa.
Useimmiten hänet kuvataankin karhun kaverina.


Pyhtitsassa olen kerran päässyt käymään ja se innoitti tämän ikonin maalaukseen.

Solovetskin luostarista kun puhutaan, mainitaan yleensä Savvati ja Sosima paikan perustajiksi. Tässä sen sijaan ovat Pyhittäjät Savvati ja Herman saapumassa Solovetskin saarelle. Sammet ja maitovalaat uiskentelevat Vienanmeressä. Toisen vastaavanlaisen ikonin löysin myös. Siinä ¿kuvattiin miten munkit ajoivat alkuperäisväestön matkoihinsa saarelta. Tuskin  tulen maalaamaan sitä.


Olga on oikeastaan vahaemulsiokokeilu. Vahaemulsioon sekoitetulla pigmentillä voi maalata kuvioita kullan päälle. Ilman tätä ainetta kulta hylkii värejä. Tällä kertaa uusi aine on vanhoja parempi, ennen väriin piti sekoittaa häräsappea, valkosipuli- mehua tai Fairya.

Pyhä Paisios ja punarinta. Paisios oli ortodoksinen pappismunkki ja 1900-luvun kuuluisin hengellinen ohjaaja.



Pyhä Nikolaos eli 300-luvulla jKr ja oli Myran piispa. Hänet on nimitetty pyhimykseksi niin katolisen kuin ortodoksisen kirkon piirissä ja hän on yksi jakamattoman kirkon rakastetuimpia ja tunnetuimpia pyhiä. Hän on myös vaikuttanut nykyisen joulupukkimme hahmon syntyyn. Hänet tunnetaan mm. merenkulkijoiden, lasten, perheitten ja yhteiskunnan vähäosaisten suojelija.


LÄMMINTÄ, IHANAA JA VALOISAA JOULUA KAIKILLE!  💖💖💖

Kommentit